Molendag 2021

Na enige voorbereidingen was het gisteren tijd om tijdens de Nationale Molendag 2021 de ‘Oostmolen’ in Mijnsheerenland te activeren met de clubcall van VERON A52 PI4VHW. Oostmolen 2021 Het weer was niet echt om over naar huis te schrijven maar dit mocht de pret niet drukken. Na het opbouwen van een partytent over de aanwezige picknicktafel en het plaatsen van de antenne’s voor VHF en HF (80&40) beginnen met het maken van verbindingen.

Verbindingen

Dominic PD0LDCDominic PD0LDC had ondanks zijn naar eigen zeggen verroestte operating practice al zeer snel een mooie verbinding met een Italiaans station op 7 MHz. Hierna volgde al snel diverse andere verbindingen op 3,6 MHz waaronder een aantal Engelse stations. De activatie van Windmills komt van origine uit het Verenigd Koninkrijk vandaan. De door ons gebruikte multi-band draaddipool moest op aanwijzing van de molenaar wel wat worden verstevigd en verplaatst om mogelijke schade te voorkomen.

VHF

Op VHF waren Paul PD2PKM en Jan PA2JCB De shack(tevens voorzitter van de Molenstichting Hoeksche Waard) actief op een X300 en een mooie zelfgebouwde horizontale 4 elements beam. Deze deden beide hun werk boven verwachting op deze locatie.

Bezoekers

Bezoekers van de Nationale Molendag 2021 waren vanwege de Corona maatregelen niet actief uitgenodigd. In het tweede deel van de middag klaarde het weer wat op. Enkele passanten kwamen toch even naar onze bezigheden zo langs de drukke provinciale weg (N217) kijken. De molenaars waren de gehele dag bezig om de molen te laten draaien. Wat een power heeft zo’n ding met een beetje wind zeg.  De einde van de wieken scheerde op een paar meter afstand van ons met ongeveer 100 km/uur voorbij. Goed verzorgd met koffie, koek en een leuk plekje is de uitnodiging voor de Hoeksche Waardse Molendag in oktober ook al weer binnen.

Oostmolen

 

Namens VERON A52 willen we dan ook iedereen die op welke manier dan ook zijn of haar interesse heeft getoond en of bijdrage heeft geleverd bedanken voor de prettige samenwerking. Zonder jullie was deze dag niet geworden tot wat hij nu is geworden.

’73  de Crew PI4VHW.

Jan PA2JCB, Paul PD2PKM, Dominic PD0LDC en Gerard PD2GSP.