Op zaterdag 8 en zondag 9 2020 was het weer tijd voor de jaarlijkse activatie van PA door de PACC 2020. Na veel twijfelen vanwege de opgegeven storm zijn we op de contestlocatie op vrijdag begonnen met alles te opbouwen. PI4CG farm

Hierdoor konden we ook met de CQ WW RTTY WPX Contest meedoen. Op zaterdagochtend omn 01.00uur begonnen met de RTTY WPX als MO-1R station. Door zeer regelmatig het weer en de voorspellingen in de gaten te houden hebben we maximaal gebruik kunnen maken van onze antenne-farm. Om 13.00 uur zijn we gestart met de PACC 2020 nadat we eerst de ‘papagaaien’ ingesproken en geprogrameerd hadden.

Het begon met 40 meter en zijn we na de 80 meter band al aan het begin van de avond op 160 meter gaan zitten. Hier hebben we een leuk aantal verbindingen gemaakt met best wel interessante afstanden. Deze band werken we natuurlijk niet elke avond. en zeker al niet thuis.

1

PA2JCB

2

PD2GSP

Na een lange nacht roepen in de ‘ruimte’ en een nieuwe kijk op de weersvoorspellingen hebben we gezamelijk besloten om de spullen zoveelmogelijk heel te houden. Hier vind  u een filmpje gemaakt van het laten zakken van de 80 meter vertical.

Kortom dan stoppen we maar eerder met behoud van spullen.

Hierdoor hebben we hoofdzakelijk verbindingen gemaakt op 40,80 en 160 meter.

Daags na de PACC hebben we de spullen verder opgeruimd en er bleek mede door goed handelen naar de voorspellingen weinig tot geen schade te zijn.

Het was een kortere editie deze keer maar zeker geslaagd en voor herhaling vatbaar.