CG1884 internationale waardering

EFFORT AWARD 2020Op donderdag 1 april 2021 heeft CG1884 internationale waardering ontvangen van EFFORTS (European Federation Of Fortified Sites). Deze award heeft betrekking op de gehouden activiteiten in 2020. Hierbij stond het promoten van ‘Fort Buitensluis’ en andere forten centraal. Hierbij moeten we denken aan bijvoorbeeld Kidsday , Open monumentendag, Europese fortendag. Tijdens deze dagen stellen wij ons onderkomen open voor bezoekers en promoten daarmee onze Radiohobby en  de Forten. Door deze openstelling en publiekelijke promotie hiervan zijn wij voor deze  EFFORTS Award 2020 in aanmerking gekomen.

internationale waardering Efffort Award 2020

Het begin

Sinds 2008 is er een groepje radioamateurs actief op ‘Fort Buitensluis’ in Numansdorp onder de roepletters PI4CG. Het begon in 2007 met een geslaagde SSB-velddag en de vraag of ‘Fort Buitensluis’ iets voor ons kon betekenen. Gezien de locatie echt een mooie en ideale plek om een antenne farm te bouwen.

CG1884Na een periode van opbouwen zijn er de laatste jaren wat esthetische aanpassingen gedaan aan het onderkomen zonder afbreuk te doen aan de originaliteit van ons kruitmagazijn uit 1884. Dit alles  uiteraard tussen de vele nationale en internationale contesten door waarbij we zeker de radiohobby en ‘Fort Buitensluis’ positief op de kaart hebben gezet.

Activiteiten

Tijdens de beschikbare opendagen is kruitmagazijn te bezichtigen in ‘vol bedrijf’ inclusief een rondleiding door een van de gepassioneerde teamleden. De waardering van de bezoekers is erg groot waardoor ook onze magische hobby al meer bekendheid en waardering heeft gekregen in de regio. Tijdens openmonumentendag houden wij al sinds enige jaren onze ‘Fortendag’. Hiervoor heeft er    meerdere malen een oproep gestaan op de VERON-site en in de Electron. Nu in 2021 gaan wij natuurlijk ook gebukt onder de beperkingen. Met in acht name van deze beperkingen proberen we de radio’s toch te activeren. en als het publiek weer mag komen zijn we uiteraard weer open en vol in bedrijf.

Fortendag

Mocht u interesse hebben om ook mee te doen aan ‘Fortendag’ dan is registreren niet verplicht maar wel handig. Zo kunnen andere forten en of stellingen gemakkelijk zien welk fort of stelling actief meedoet. De afgelopen jaren zijn er al diverse magische initiatieven ontstaan zoals een radiospeurtocht waarbij de bezoeker alvast zijn volgende bezoek aankondigde.  Zo kunnen we de magie van onze radiohobby bij een breed publiek bekend maken. Dit aanmelden kan door een mail te sturen via ons contactformulier .