Tijdens de JOTA van 2018 is het idee geboren om eens een vossenjacht te organiseren. Het mogelijk te maken van dit op VHF werd meegenomen als idee en zag het levenslicht tijdens de Dag van de Radioamateur alwaar ze tentoongesteld  stonden bij A51. Na het bestellen zijn ze rond oud en nieuw binnen gekomen.

19 januari 2019:

Na enige bedenkingen over het bezig zijn met SMD onderdelen monteren is Paul PD2PKM alvast begonnen met het bouwen van de antennes.

Vossenjacht VHF antenne

 

 

 

 

 

 

26 januari 2019:

In de afgelopen week is Paul PD2PKM druk bezig geweest met de zendertjes en de SMD onderdelen

VHF piepers

 

 

 

 

 

 

02 februari 2019:

Ook de printjes van de ontvangers zijn deze week aangekleed met SMD aan de onderzijde en conventionele onderdelen bovenop.

 

16 februari 2019:

Weer een stapje verder en ook al plannen gemaakt om het geheel ingebouwd te krijgen.

 

 

 

 

 

23 februari 2019:

Ook het inbouwen van de zendertjes schiet aardig op met een BNC connector voor een rubber-duck is het geheel bijna klaar.

 

 

 

 

19 oktober 2019:

Vanaf eind februari is er toch nog aardig wat gebeurt aan de vossen en de ontvangers. De vossen zijn nu afgeregeld en uitgerust met een portofoonantenne maar deze zijn in de praktijk aan de korte kant waardoor het bereik enigzins tegenvalt. De ontvangers zijn afgeregeld met een scope. Tijdens de JOTA 2019 hebben ze de eerste praktijktest goed doorstaan en het idee van vorig jaar werd dan ook als zeer leuk spel element ontvangen. De giet aluminiumkastjes afgewerkt en bestickerd maken het geheel af. Tijdens het vossen door een groepje is de koptelefoon verwisseld voor een speakertje zodat iedereen inclusief de buurt mee kon luisteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel wordt gedurende de bouw bijgewerkt.